Gratis gåvopaketering för alla köp - Fri frakt på beställningar över 50 euro

SOMOOI LIFESTYLE -
HOUSE OF SOUTH AFRICAN BRANDS

SoMooi Lifestyle  är afrikaans och betyder  `så vackert´. Det mjuka och varma ordet ger en genuin grund för det företag vi vill bygga. 

Vi har valt ut produkter som vi är övertygade om passar bra i det nordiska hemmet. Samtidigt vill vi inte enbart plocka in vackra produkter utan vi vill även lyfta fram de företag som ligger bakom dessa ansvarsfullt och etiskt tillverkade  produkterna. 

Vi vill att du som köpare får ta del av den själ som ligger bakom varenda ett av dessa företag och produkter. 

 

SoMooi Lifestyle är grundat 2020 av Jannika von Wielligh. Jannika är bosatt i Vasa, Finland, tillsammans med sin syd afrikanska man, samt deras två barn. I 15 års tid har Jannika arrangerat resor till Sydafrika och hon har även själv varit bosatt där. Under de kontinuerliga besöken till Sydafrika har kopplingen till kulturen och miljön vuxit sig allt starkare. Något som alltid har fascinerat är Sydafrikanernas öga för design och smakfulla inredning, samt intresset att bygga upp ett hållbart och ansvarsfullt samhälle genom sin verksamhet.

 

Den stämning, den stil och den estetik som finns i Sydafrika, speciellt i Kapstaden vill vi genom SoMooi Lifestyle föra in i våra nordiska hem. Vi vill erbjuda den Sydafrikanska känslan och atmosfären till den etiskt medvetna och estetiskt intresserade finländaren. Kvaliteten och inredningsstilen som hittas i Kapstaden gifter sig väl med vår skandinaviska design. 

Längtan efter att föra samman dessa två världar har länge varit en dröm som nu äntligen besannas genom SoMooi Lifestyle. Kreativitet och känsla för design är något som framträder i Sydafrika, så väl som deras mod, företagsamhet och entreprenörsanda. Här andas hela kulturen kvalitet och detta är något som tydligt märks bland företagen.

Produkterna är noggrant tillverkade och handarbetet är enastående. Det finns ett starkt driv att utveckla samhället genom att skapa nya arbetsplatser, utbilda nya arbetare och inge framtidstro till den unga generationen. Med dessa komponenter har Sydafrika mycket att erbjuda oss.

Somooi - själ och vision

Det Sydafrikanska samhället är uppbyggt på att man stödjer varandra. Här saknas sociala förmåner, medan både arbetslösheten och kriminaliteten är stor. Varje företag vi jobbar med är lokalt förankrad och har sin produktion på plats i Sydafrika. Produkterna görs för hand och skapar många betydande arbetsplatser. Många av företagen har valt att anlita arbetslösa och ger dem den träning de behöver på plats. Genom deras verksamhet verkar de för att skapa en starkare ekonomi och ett mera välmående samhälle. Producenterna har även satt på sin agenda att hjälpa utsatta kvinnor att bli självförsörjande, så att de i sin tur kan hjälpa sina barn att få en betydande utbildning och en ljusare framtid.

För oss är konsumtion så mycket mer än bara vackra saker. Det är att vi får vara med och skapa en vackrare värld med bättre förutsättningar och möjligheter. Medveten konsumtion kan vara ett fungerande redskap för att hjälpa någon annan till en bättre, ljusare och lyckligare framtid. Du kan läsa mera om historien och värderingarna hos varje företag vi samarbetar med här:

SOMOOI LIFESTYLE -
5 GRUNDVÄRDERINGAr

1

Socialt ansvar

De företag som vi samarbetar med, jobbar aktivt med att utveckla det socioekonomiska samhället i Sydafrika.

2

Ansvar för omgivningen

Produkterna tillverkas så långt som möjligt av lokala material och med respekt för omgivningen.

3

Etiskt ansvar

Varje företag bör ha en stark etisk grund. Som exempel är inga av de kosmetiska produkter vi kommer att sälja testade på djur.

4

Ekologiskt ansvar

Sortimentet består av ekologiskt framtagna produkter, vilka är gjorda av lokala och naturliga råvaror.

5

Kännedom om företagen

Genom ett nära samarbete med företagen känner vi till deras värdegrund och strävan. Vi samarbetar endast med företag vars värderingar överensstämmer med våra egna.